Tulevaisuus

Ilmastosta:

2000-luvun alkuun verrattuna ilmaston lämpötila on muuttunut radikaalisti ympäri maailmaa. Jotkut maat on luokiteltu elinkelvottomiksi muuttuneiden sääolojen vuoksi. Näihin maihin luetaan esimerkiksi osa Afrikkaa, Etelä-Amerikkaa ja Australiaa. Näissä maissa kuumimpina kesinä lämpötila saattaa nousta jopa yli 75 Cº. Sen sijaan esimerkiksi Siperiassa on suorastaan ihanteellinen ilmasto elää ja sinne on nyt nousemassa kokonaan uusia suurkaupunkeja. Nykypäivänä, ainoastaan kaikkein pohjoisimmassa ovat ainoat alueet, joissa saattaa talvisin sataa lunta. Monissa paikoissa lämpötila ei edes laske alle 15 Cº. Liian kuumasta on yksinkertaisesti vain muutettu pois viileämmille asuinseuduille.


Lisääntyneiden saasteiden vuoksi vaaralliset happosateet ovat yleisiä lähes joka paikassa. Pitkä altistuminen sateelle saattaa aiheuttaa pahan ihottuman, hiustenlähtöä ja vaatteiden syöpymistä.

Syövyttävä sade ei ole ainoa syy, miksi ihmisiä kehotetaan pysymään sisällä huonolla ilmalla. Sade yltyy nykypäivänä lähes poikkeuksetta myrskyksi, joka saattaa olla hengenvaarallinen. Näiden rajuilmojen aikana tulvat ovat todella yleisiä ja tuuli saattaa tempaista ihmisiä, sekä puita mukaansa.

Happi on vanhimmilla kaupunkialueilla huonolaatuista, mutta 2100-luvun ihmiset ovat onnistuneet sopeutumaan vähäiseen hapen määrään. Kaikkein huonoimmilla alueilla asukkailta vaaditaan happinaamaria. Uusia kaupunkeja on pystytetty myöhemmin niille alueille, joissa ilma on happi rikkaampaa. Entiset napajäätiköt, Kanada, Alaska, Siperia ja muut pohjoiset valtiot, sekä maat lukeutuvat juuri näihin happirikkaisiin uusiin asuinseutuihin.


Kasvillisuus ja eläimet:

Iso osa 2000-luvun alussa tunnetuista luonnonvaraisista eläimistä on kuollut sukupuuttoon. Jotkut sopeutuvaiset lajit ovat säilyneet ja pystyvät elämään edelleen maapallon karuissa olosuhteissa. Jotkut tutkijat ovat onnistuneet kloonaamaan joitain eläimiä ja jopa yhdistelemään niiden DNA-ta niin, että joitain uusia hybridirotuja on syntynyt.


Kasvillisuus on harventunut huomattavasti. Vain murto-osa kestää radikaalisti muuttuneessa ilmastossa ja näin ollen jossain vaiheessa oli vaarana, että ihmisiltä loppuu ruoka.

Tiedemiehet tulivat tässäkin apuun. Keinoviljelyn vuoksi tuoreiden kasvisten ja hedelmien hinta on noussut räjähdysmäisesti. Sama koskee myös muita luonnosta saatavia ravintoaineita. Nykypäivänä ainoastaan hyvävaraisilla ihmisillä on varaa korkealaatuiseen ruokaan. Vähempiosaiset joutuvat tyytymään einesten kaltaisiin ruokavalmisteisiin, jotka ovat kaikkea muuta kuin tuoretta.


Tunnistesiru:

Vuonna 2098 maapallon jokainen ihminen rekisteröitiin ja sirutettiin. Jos ihmisestä ei löydy sirua seuraukset saattavat olla vakavat. Siru kiinnitetään niskaan, aivan kiinni ihmisen selkärankaan ja se toimii täydellisenä henkilöllisyystodistuksena. Siihen tallentuu ihmisen eliniän aikana kaikki, mitä tämä on tehnyt, mitä hänelle on tapahtunut sairauksista, koulutukseen ja työhistoriaan, kaikkia mahdollisia rikkeitä unohtamatta.

Tämä toiminta on saanut aikaan myös eriäviä mielipiteitä. Tämän vuoksi rikollinen kirurgia on kasvussa, kun jotkut poistattavat omansa laittomasti tai asentavat niiden tilalle uusia, väärennettyjä siruja.

Vampyyrit repivät yleensä itse sirunsa pois tai heidän verettäjänsä tekee sen. Vampyyreilla ei ole minkäänlaisia tunnistesiruja. Rekisteröityjen vampyyrien tiedot ovat Hellin tietokannassa, eikä niihin pääse käsiksi kukaan muu kuin Hellin viralliset työntekijät.


Teknologia

Teknologia on erittäin kehittynyttä. Lähes kaikelle on oma koneensa ja paljon vanhaa on korvattu uudella teknologialla. Esimerkiksi paperia ja kirjoja ei enää tehdä vaan tilalle on luotu erilaista teknologiaa korvaamaan ne. Peilit eivät ole lasisia ja helposti särkyviä ja elektroniset valokuvakehykset ovat siirtyneet 4-D aikaan.


Lääketiede

Lääketiede on yksi niistä asioista, mikä on kehittynyt huimaa vauhtia. Ikävä kyllä, kun vanhoja sairauksia on saatu kukistettua uusilla lääkityksillä, uusia sitkeämpiä sairauksia syntyy maailman rappeutumisen myötä. Vuonna 2150 monia tavanomaisia sairauksia saadaan hoidettua nopealla täsmälääkekuurilla.