City of New York

New York city on New Yorkin osavaltiossa sijaitseva suurkaupunki. Vuonna 2150 suoritetussa väestölaskennassa kaupungissa asui 8 957 931 ihmistä. New York city on ollut jo 2000-luvun alusta täyteen ahdettu ja rakennustilaa on ollut käytännössä katsoen ainoastaan ylöspäin. Se on edelleen yksi maan runsasväkisimmistä ja tiheimmin asutuista kaupungeista. Viimeisimmän vuosisadan aikana väestössä ei ole ollut kovinkaan suurta kasvua, jos verrataan aiempiin aikoihin, jolloin se on ollut suorastaan räjähdysmäistä. Tähän ovat vaikuttaneet saasteet ja ilmastonmuutos, mikä on saanut yhä enemmän ja enemmän ihmisiä muuttamaan pois väljemmille ja paremmille asuinseuduille. Huonontuneiden elinolojen vuoksi, joitain kaupunginosia on pitänyt jopa sulkea ja ristiä asuinkelvottomiksi alueiksi. Siitä huolimatta se on edelleen yksi maamme tärkeimmistä talous- ja kulttuurikeskuksista, sekä tärkeimpiä maailmankaupunkeja Pariisin, Lontoon, Helsingin, Kairon ja Berliinin ohella.


Kaupunki

New York on edelleen tunnettu lukuisista pilvenpiirtäjistään ja sitä pdetään edelleen tämän rakennustavan synnynkaupunkina. Vaikka kaupunkiin kohoaa koko ajan uusia, vanhoja, kuuluisimpia pilvenpiirtäjiä säästellään suojelukohteina, kaupunkikuvan säilyttämiseksi. Iso osa uusimmista rakennelmista on moderneja, tyyliteltyjä lasitorneja, joissa riittää tilaa perusasunnoille, toimistotiloille, sekä huipulla sijaitseville luksusasunnoille. Jotkut arkkitehdit ja rakentajat suosivat perinteisempiä tyylejä, joiden esikuvina toimivat muun muassa Woolworth Building ja Chrysler Building.

New Yorkissakin on kuitenkin alueita, joissa on nähtävissä matalampaa rakentamista. Esimerkiksi Queensin itäisissä ja Staten Islandin eteläisissä osissa on harjoitettu väljempää lähiörakentamista.


Ilmasto

Ilmastonmuutos on tehnyt tehtävänsä myös Amerikan maalla. Pysyvä lumipeite on harvinaista, jopa talviaikaan. Silloin New Yorkissa on kesään nähden sateisempaa, mutta sade tulee useimmiten happopitoisena vetenä ja tuuli yltyy lähes poikkeuksetta myrskylukemiin. Huonon sään yllättäessä asukkaita kehotetaan pysyttelemään sisätiloissa.


Alueet

Manhattan on 21,5 kilometrin pituinen saari Hudsonjoen alajuoksulla ja edelleen New Yorkin tärkein hallintoalue. Siellä asuvat edelleen kaupungin ja osavaltion tärkeimmät henkilöt, hienoissa asunnoissaan. Merkittävän, historiallisen statuksensa vuoksi kaupungin hallinto ei ole halunnut pääästää kyseistä aluetta rappeutumaan. Suurin osa kaupungin varoista käytetään Manhattanin kunnostamiseen ja ylläpitämiseen. Pilvenpiirtäjät kohoavat yhä korkeammiksi, kun matalampia, huonokuntoisempa taloja puretaan pois tieltä. Jopa vanhat niin kutsutut huonommanluokan asuinalueet on kunnostettu moderneiksi hienostoalueiksi. Arkkitehtuuria hallitsee moderni New Art Deco-tyyli. Matalampaa asutusta voi löytää aivan rannan tuntumasta, yleellisien joenranta bulevardien varsilta.

Osittain statuksensa vuoksi, myös vampyyrit ovat levittäytyneet tälle alueelle. Manhattanilla asuvat vampyyrit joutuvat kuitenkin noudattamaan aivan erityistä varovaisuutta ja ovat yleensä niin varakkaita, että heillä on varaa huolehtia omasta turvallisuudestaan. Myös jotkut Hellin työntekijöistä asuvat Manhattanilta.

Tärkeitä rakennuksia: Mirror Tower (Heavenin keskus), Crysler Building (Hellin keskus)


Bronx on virallisesti piirikunta ja kaupunginosa New Yorkin kaupungissa. Se sijaitsee pohjoisosassa ja on itseasiassa ainoa osa kaupunkia, joka sijaitsee mantereella. Bronx on niitä kaupunginosia, jotka on suljettu ja luokiteltu täysin asuinkelvottomaksi ihmisille. Osasyynä tähän ovat muunmuassa raskaat ilmansaasteet, jotka tekevät hengittämisestä vaikeaa. Vampyyrisivilisaatio sen sijaan kukoistaa kyseisessä kaupunginosassa, varsinkin sen pohjoisimmassa osassa. Etelän puolella, lähellä Manhattanin rajaa, vampyyriasutus on hiljaisempaa ja sitä kutsutaan kummankin rodun keskuudessa ”Kuolleeksi alueeksi”. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö siellä liikkuisi kummankin rodun laitapuolen kulkijoita. Tämä osa Bronxia on päässyt rappeutumaan pahasti, eikä siellä tunnu olevan yhtään turvallista jalansijaa. Sen sijaan, vampyyrien hallinnoimaa aluetta kunnostetaan ja rakennetaan koko ajan uusiksi.

Vampyyrit ovat vallanneet ja kunnostaneet yhden maanalaisen metrotunnellin, sekä muutaman metrojunan. Tämän avulla vampyyrit voivat kulkea turvallisesti Bronxista Crysler Buildingiin ja takaisin, Hellin vartijoiden huolehtiessa heidän turvallisuudestaan.

Tärkeitä rakennuksia: Hell Institute, Café Homeys


Brooklyn on ehdottomasti kaikkein värikkäin osa New Yorkin hallintoalueista. Sanotaan, että siellä on oma alueensa jokaiselle vähemmistölle homoseksuaaleista yliluonnollisiin olentoihin. Siellä elinolot vaihtelevat myös kaikkein rajuimmin jos vertaa muihin neljään. Arkkitehtuuri vaihtelee suuresti jopa kortteleittain modernista lähes antiikkiseen ja boheemista pelkistettyyn. Täällä asuvat ihmiset, ihmissudet, noidat ja vampyyrit sulassa sovussa tietämättä toisistaan. Rikollinen toiminta, koko komeudessaan, rehottaa tällä alueella myös kaikkein rikkaimpana ja viranomaisten toiminta puolestaan on kaikkein voimattominta.

Kerrotaan myös, että pahamaineisen Chaos-jengin päämaja sijaitsee nimenomaan Brooklynissä. Kukaan ei tosin osaa varmasti sanoa missä siellä.

Tärkeitä rakennuksia: Bloody Moon club, Indigo-Blue New Age Store


Queensin piirikunta pitää itseään vampyyrivapaana asuinseutuna ja ylpeilee sillä. Sen rajoja vartioidaan tarkkaan. Rajalla partioivien Heavenin erikoisjoukkojen lisäksi, Queens on käytännössä katsoen aidattu vampyyreita torjuvalla uudella teknologialla. Osa näistä keksinnöistä on vielä prototyyppejä, mutta toistaiseksi ne ovat pitäneet vampyyrit poissa Queensista. Tästä syystä uudisrakentaminen on huipussaan koko Queensin piirikunnassa. Vanhaa raivataan ahkerasti pois tieltä ja maata muokataan, jotta tilalle saataisiin uutta ja modernia, sellaista mikä onnistuu tyydyttämään nykyihmisen tarpeet.

Queensin aluuella sijaitsee myös Heaven Institute, jossa koulutetaan tulevia agentteja suojelemaan ihmiskuntaa vampyyriuhalta.

Tärkeitä rakennuksia: Heaven Institute


Staten Islandia voisi sanoa lähes neutraaliksi piirikunnaksi. Vaikka sen rajojen sisäpuolella asuu varmasti jokaista lajia, mutta kulttuuri ei ole päässyt rehottamaan yhtä värikkäänä kuin esimerkiksi Brooklynissä. Se on viides New Yorkin kaupunginosa ja sen eteläisin piirikunta. Manhattania ja Staten Islandia rakennettiin yhdistämään vuonna 2097 kahden kilometrin mittainen, valkea silta. White Light bridgestä on tullut vuosien saatossa yksi yhdysvaltain tunnetuimpia maamerkkejä, Vapauden patsaan rinnalla. State Islandin pohjoisissa osissa arkkitehtuuri on hyvin modernia ja kaupunkimaista, kun taas eteläosissa rakennus on harkitun harvaa ja luonnon mukaista. Piirikunnan asukaslukua tarkkaillaan taukoamatta ja sinne on hyvin vaikeaa päästä muuttamaan, sillä rakennuslupia myönnetään vain harkiten. New Yorkin hallitus yrittää parhaansa mukaan tehdä piirikunnasta uutta vampyyriturvallista paratiisia Brooklynin tavoin.

Tärkeitä rakennuksia:


Hallinto

New Yorkia johtaa kaksi henkilöä yhdessä kaupunginvaltuuston kanssa, pormestari ja Heavenin päämies. Ennen vampyyriuhkaa ainoastaan pormestari ja kaupunginvaltuusto pitivät huolta sen asioista. Tilanteen muututtua uhkaavaksi vampyyrien esiintulon myötä, valtuusto päätti antaa Heavenin päämiehelle valtaa sen suhteen, mitä tuli kaupungin turvallisuuteen ja vampyyriongelmaan. Pormestarina on toiminut vuodesta 2148 mies nimeltä Benjamin King. Uusi valitaan aina kuuden vuoden välein.


Rotukohtainen tilanne

Ihmiset pyrkivät parhaansa mukaan pitämään kaupunkia ja sen kaikkia osia itsellään. Piirikuntia puhdistetaan ja yritetään tehdä yksi kerrallaan täysin vampyyrittomiksi. Tähän mennessä tavoite on onnistunut ainoastaan Queensin kohdalla, mistä hallinto on tosin hyvin ylpeä. Ihmisten asema on New Yorkissa hyvin vahva, vaikka paikoitellen ote onkin hieman hutera.

Vampyyreilla, vaikka kuuluvatkin selkeään vähemmistöön, on tukeva jalansija New Yorkin kaupungissa. He ovat onnistuneet valtaamaan käytännössä katsoen kaksi kaupungin piirikunnista itselleen, vaikka Brooklyn ei olekaan täysin ihmisvapaa ja heitä ei ole pystytty häätämään Manhattaniltakaan. He eivät ole täysin turvassa missään, mutta ei heitä ole pystytty täysin häätämämäänkään.

Ihmisten ja vampyyrien tasaväkisyys tekee New Yorkista paikoitellen erittäin vaarallisen paikan asua, kummallekin osapuoelle. Hell yrittää parhaansa mukaan pitää tilanteen kaikin puolin neutraalina, mutta tilanteet räjähtelevät aika ajoin rajustikin varsinkin Chaosin ollessa asialla. Vampyyreiden vstaisia turvatoimia yritetään tehostaa jatkuvasti.

Ihmissudet ovat jakautuneet New Yorkissa neljään, vahvaan, hyvinvoivaan laumaan, joiden reviirit ovat tarkoin määriteltyjä. Reviirien rajat menevät kutakuinkin piirikuntien rajojen mukaan. He suojelevat omiaan ja pyrkivät hillitsemään omilla alueillaan vampyyreiden toimintaa. Bronx on ainoa alue, jolla ihmissusia ei ole, mutta kaikki laumat pitävät aluetta silmällä.

Myös New Yorkissa noidat elävät mieluiten omissa oloissaan, erossa kaikkien muiden rotujen välisistä kiistoista. Heitä on vähän, mutta he ovat levittäytyneet lähes kaupungin joka kolkkaan.


Ryhmittymät

Vampyyrit

the Chaos

Ihmissudet


Noidat