Noppa menetelmä

Hell vs. Heavenissa vallitseva tilanne on enemmän tai vähemmän räjähdysaltis, joten taisteluja tulee varmasti niin vampyyreiden kuin ihmistenkin välillä. Tämän vuoksi foorumilla on otettu käyttöön meille uusi menetelmä, joka on reilu ja yllättävä, eikä näin ollen tule turhia kiistoja siitä kuka voittaa. Me siis heitämme noppaa, mikä ei ole tässä roolipelaamisen ihmeellisessä maailmassa mitenkään tavatonta. Mutta tätä on turha säikkyä, sillä homma on hyvinkin simppeli. Tuloksen saamista varten tarvitaan ainoastaan helppo laskutoimitus, nopanheitto, sekä hahmotiedoista löytyvät voima-arvot.

Voima-arvot kirjoitetaan hahmotietoihin hahmon iän ja taitojen perusteella (iän koska esimerkiksi vampyyreiden voimat kasvavat vanhetessa). Sekä puolustukseen, että hyökkäykseen on omat arvonsa.


No niin, nyt tarvitaan hieman keskittymistä, sillä selitän voima-asteikon: Yleisesti ottaen se on 1-10.

1: Tavalllinen ihminen.

2: Heavenin agentti tai joku muu vastaava.

3: Vastasyntynyt vampyyri, aloitteleva noita tai ensimmäisen muutoksensa kokenut ihmissusi.

4 – 9: Käyttäkää omaa harkintakykyä tässä kohtaa, koska kuka tahansa yliluonnollinen olento menee tähän väliin.

10: 1 000 vuotias vampyyri tai vanha ja vahva ihmissusi.

Tässä on siis suuntaviitat, joten käyttäkää päätänne tässä asiassa. Ei ole vaikeaa. Puolustusarvot, menevät yleensä aika lailla käsi kädessä hyökkäysarvojen kanssa. Heittoa voi myös olla. Sitten olisivat vuorossa ikivanhat vampyyrit, joiden vuoksi tätä asteikkoa joutui hieman venyttämään. Periaatteella tuhannen vuoden unen nukkunut vampyyri on voima-arvoltaan 11 ja 15 on Lilith tai hänen synnyttämänsä jälkeläinen.


Kun kaksi hahmoa ottaa mittaa toisistaan, hyökkäävän hahmon pelaaja kertoo hahmonsa hyökkäysarvon ja tekee heiton kahdella D6:n nopalla. Muut pelissä mukana olevat pelaajat tekevät saman, mutta käyttävät hahmojensa puolustusarvoja. Nämä arvot ja nopanheitosta saatu yhteistulos lasketaan yhteen, jolloin saadaan selville pisteet. Koska me käytämme kahta D6:sta niiden tulos pitää laskea ensin yhteen ja lisätä se sitten voima-arvoon.

Hahmojen saamat pisteet lasketaan yhteen vähentämällä puolustuspisteet hyökkäyspisteistä. Jos arvo on suurempi kuin 0, hyökkäävä hahmo onnistuu. Jos, tulos on tasan 0 käytännössä katsoen kumpikin epäonnistuu. Tässä vaiheessa pelaajat voivat yhdessä miettiä raukeaako tilanne vai räjähtääkö se kokonaan silmille. Jos arvo on pienempi kuin 0, puolustava hahmo onnistuu ainakin torjumaan ja ehkä tekemään vastaiskun. Tässä kohtaa lukujen erotus kertoo kuinka suuri vaikutus teolla on. 1 ja -1 tarkoittavat häpeällisen pientä onnistumista tai epäonnistumista. 10 ja -10 taas ovat täydellisen tavoiteltu tulos tai täysi epäonnistuminen.


Nopanheitto tapahtuu Invisible Castlessa ja tulokseksi saatu BBcode kopioidaan yhdessä hahmon voima-arvon kanssa pelivuoron loppuun. Invisible Castelssa homma toimii näin: nimikenttään kirjoitetaan hahmon nimi, heittojen määrään (2) ja noppasaarekkeeseen 1d6. Järjestelmä ilmoittaa heittäjän saaman tuloksen kahtena eri heittona, jotka siis lasketaan yhteen.


Koska jälkimmäinen pelaaja saa selville nopeammin kaikki tulokset, hän voi kirjoittaa vuoroonsa jo miten hänen oman hahmonsa käy.


Hyökkääjien ja puolustajien järjestystä saa vaihdella. Ja jos hahmo vastaa hyökkäykseen puolustamisen sijaan hyökkäyksellä, käytetään puolustusarvon sijaan tietysti hyökkäysarvoa, mutta kun tulosta tulkitaan, alle nollan menevä arvo merkitsee edelleenkin hyökkäämällä puolustaneen hahmon onnistumista.


Hahmon voivat myös yhdistää voimansa, jolloin hahmokohtaiset pisteet lasketaan yhteen ennen vastustajan pisteistä vähentämistä. Voimien yhdistäminen pitää kuitenkin nimenomaan olla yhdistämistä. Eli jos hahmot vain lyövät vastustajaa peräjälkeen, jokainen isku käsitellään erikseen.


Jokainen sillä hetkellä käytössä oleva ase voi lisätä arvoa 1-5 pisteellä. Aseen / työkalun / muun vastaavan arvo lisätään voima-arvoon. Olkaa tässäkin loogisia, linkkuveitsen pistearvo ei voi olla 5.


Kysykää, jos on epäselvää ja rohkeasti kokeilemaan.