Tervetuloa uudistuneeseen Hell vs. Heaveniin!

Tämä on perinteinen, foorumilla pelattava, tarinankerrontaroolipeli. Kaiken pohjana minulla, pelin kirjoittajana, on ollut halu tarjota mahdollisimman monimuotoinen alusta kaikille pelaajille iästä ja kokemuksesta riippumatta. H&H:ssa leikkikenttänämme toimii oma, rakas planeettamme ja maailmamme, sen historia, nykyisyys ja tulevaisuus. Itse asiassa, ennen kaikkea tulevaisuus, mutta aikamatkailu on sallittua ja suotavaa.


Hell vs. Heavenin tulevaisuus on aavistuksen dystooppinen, eli kaikki ei ole mennyt ihan niin kuin ajateltiin. Vampyyrit on myös paljastettu koko maailmalle, joten se siitä rauhasta sitten. Juonen pääpiirteet ovat hyvin selkeät ja rotukohtaiset.

  • Ihmiset: Tuhota vampyyrit ja saada aikaiseksi utopinen maailma.
  • Vampyyrit: Saada aikaan rauha kaikkien rotujen kesken tai orjuuttaa ihmiset.
  • Ihmissudet: Pitää yllä tasapainoa kaikkien rotujen välillä.
  • Noidat: Pysyä piilossa ja antaa muiden selvitellä omat sotkunsa.

Tässäkään pelissä hahmojen päämäärät eivät ole niin noin yksiselitteisiä. Esimerkiksi vampyyreiden keskuudessa ajatusmaailmat vaihtelevat suuresti. Toinen ääripää on hippeillä ja juoda eläinten verta kun toiset taas näkevät ihmiset pelkkinä pihveinä. Nämä kohdat ovat vain suuntaviittoja ja kaikki on kiinni siitä, millaiseksi pelaaja oman hahmonsa suunnittelee.

Pelaajalla on siis mahdollisuus valita hahmonsa/hahmojensa roduksi ihminen, vampyyri, ihmissusi tai noita. Tämän jälkeen hahmo tyrkätään maailmaan selviytymään ja katsotaan, mitä tapahtuu.


Suurin osa pelin taustoista perustuu minun näkemykseeni ihmisten ja vampyyrien välisen sodan ympärille. Pelin ja sodan kulkuun puolestaan vaikuttavat nimenomaan pelaajat ja heidän hahmonsa. Mitään ei ole vielä päätetty ja tarina odottaa kirjoittajiaan.

Inspiraatiota maailmalle ovat antaneet Underworld-elokuvat, Sookie Stackhouse ja Black Dagger Brotherhood-kirjasarja, sekä tietysti Bram Stokerin Dracula ja monet muut vastaavanlaiset kokonaisuudet. Tämä peli on niiden kaikkien yhtenäinen summa.


On tietysti suotavaa, että kaikki pelaavat oman mielensä mukaan juuri sellaisia pelejä, jotka kiinnostavat teitä itseänne. Olivat ne sitten sisällöltään toimintapainotteisia, arkidraamallisia tai mahdollisesti jopa romanssipainotteisia. Jos kiinnostuneita löytyy, foorumilla voidaan pelata myös isoja, nopeatempoisia pelikampanjoita. Vaikka suurin osa näistä tulisi todennäköisesti olemaan adminin vetämiä, suositellaan myös, että te tartutte härkää kiinni sarvista ja luotte omia isoja juonipelejä. Haluan olla adminina ja pelin luojana ennemminkin opettaja ja ohjaaja, kuin kaikesta päättävä yksinvaltias. Minä loin maailman ja haluan nyt heittää pallon teille pelaajille.


Näiltä nettisivuilta saa kaiken tarvitseman tiedon, jolla on merkitystä. Olen pyrkinyt karsimaan kaiken turhan, joka menee pelkän turhan pilkun viilaamisen puolelle. Foorumin puolelta löytyy ns triviatietoa peliin, jota voi hyödyntää, mutta jonka käyttämättä jättämisestä ei sakoteta. Haluan, että pelaajat ovat luovia ja oma-aloitteisia. Joten antakaa palaa vain!Yksi juttu vielä, hieman tämän asian vierestä.

Tämä liittyy tiedoissa pilkahteleviin satunnaisiin kirjoitusvirheisiin. Minulla on lukihäiriö, joka saattaa osaltaan edistää niiden ilmestymistä. Lisäksi teen tätä homma täysin yksin. Minulla ei ole teksteille oikolukijaa, joka voisi karsia näitä kömmähdyksiä. Yritän muistaa ajaa kaiken kirjoittamani oikolukuohjelman läpi, mutta jotain unohtuu välillä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etten olisi paneutunut tähän peliin.

Vinkatkaa vieraskirjaan näistä niin korjaan ne ja teen tekstistä helpommin luettavaa.